Sofritas
Veganistisch

Sofritas
Voor 4-5 porties
Door: Naomi Hoekstra
Nodig
400 gram naturel blok tofu1 grote ui
2 teentjes knoflook
1-2 eetlepel(s) chipotle in adobo saus
1 limoen
3 eetlepels olie
1 courgette
3 paprika’s (rood, oranje, geel en/of groen)
500 gram zwarte bonen en/ of black eyed bonen
150 gram maïs
2 blikjes tomatenpuree (2 x 70 gram)
8-10 volkoren tortilla’s
1-2 avocado’s
optioneel
Tortilla chips
Koriander

Bereiding
Wikkel de tofu in keukenpapier, zodat het vocht uit de tofu wordt opgenomen. Laat enkele minuten liggen. Snijd de ui in grove stukken, pel de knoflook en doe deze in een keukenmachine / kom geschikt voor een staafmixer. Per hierboven de limoen uit, voeg 1-2 eetlepels chipotle en 2 eetlepels olie toe. Mix het geheel tot een egale saus. Snijd de groente in blokjes, spoel de bonen en maïs goed af en laat uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie in een pan, brokkel hierin de tofu en bak dit ca. 5 minuten aan. Voeg vervolgens groente toe en bak nog een paar minuten aan. Daarna volgt de zelfgemaakt saus toe, de tomatenpuree en de bonen + maïs. Laat het geheel ca. 10 minuten pruttelen. Serveer met volkoren tortilla’s en avocado naar smaak.
Tips
- Lekker met koriander.
- Voor de afwisseling kun je de tortilla’s ook vervangen voor een hand tortilla chips.