Italiaanse orzo salade

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Buon appetito!

Nodig

150 gram orzo 
De zest (rasp) en het sap van ½ citroen
1 eetlepel olijfolie
250 gram cherry tomaten 
Verse basilicum (8-10 blaadjes) 
Zout en peper naar smaak
150 gram artisjokharten (pot)
1/2 avocado
3 eetlepels kappertjes
3 eetlepels kalamata olijven 
1 bol burrata / mozzarella (naar wens)

 

Bereiding

Kook de orzo zoals op de verpakking staat, giet af en voeg vervolgens de zest van aan halve citroen, het citroensap en de olijfolie toe en roer goed door. Was en vervolgens snijd de tomaten in 4en, scheur de basilicum klein en roer dit samen met een snuf zout en peper door in een aparte schaal. Snijd de artisjokharten in eetbare grootte en vervolgens de avocado in kleine blokjes. Maak een bord op waar je begint het opscheppen van de orzo en vervolgens met de klok mee de andere ingrediënten verspreid. Sluit af met een halve bol burrata of mozzarella. 

Cookies Contact en afspraak