Koolhydraatarme kerststol

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

Cut the carbs

Nodig

250 gram amandelmeel
70 gram erythritol (of zoetstof naar keuze)
5 middelgrote eieren
40 gram roomboter op kamertemperatuur
75 gram noten naar keuze
40 gram rozijnen
1 eetlepel kaneel
1 theelepel bakpoeder

Amandelspijs:
150 gram amandelmeel
40 gram erythritol (of zoetstof naar keuze)
1 eiwit van een ei maat M
Sap van een halve citroen

Topping:
25 gram amandelschaafsel

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor de amandelspijs meng je alle ingrediënten in een kom en kneed door elkaar. Rol de spijs op in wat huishoudfolie en leg in de koelkast. 
Voor de stol. Laat de rozijnen 5 minuten wellen in warm water. Dep daarna droog met keukenpapier. Meng daarna alle ingrediënten (behalve noten en rozijnen) in een kom en klop op tot een egaal mengsel. Voeg de noten en rozijnen daarna pas toe en meng door het deeg. Voeg de helft van het deeg toe aan een cakeblik bekleed met bakpapier. Plaats de rol amandelspijs bovenop het deeg in de cakevorm en bedek daarna met de andere helft van het deeg. Strooi wat amandelschaafsel eroverheen en bak af in de oven voor 40 minuten. 

Je haalt ongeveer 16 plakken uit de stol. Bevat per plak:

  • 4 gram koolhydraten
  • 200 calorieën

Cookies Contact en afspraak