Paprikasoep met pijnboompitjes

Voor ca. 2 liter soep

Nodig

6 (grote) rode paprika’s 
4 (grote) tomaten 
1 ui
1,5 liter groentebouillon 
1/3 rode peper 
2 teentjes knoflook
Handje pijnboompitten 
½ eetlepel paprikapoeder 
2 eetlepels olijfolie 
Zout en peper 
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de paprika’s en rode peper, maak de ui, knoflook en rode peper schoon en versnipper de ui en rode peper.  
Rooster de paprika’s voor ongeveer 25 minuten in de oven tot het vel loslaat en verwijder vervolgens het vel en maak de paprika schoon door de zaden te verwijderen en snijd in stukken. 
Leg ondertussen de tomaten voor enkele minuten in kokend water en laat ze daarna schrikken in koud water en ontdoe de tomaten van hun vel.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en rode peper en pers hierbij de knoflook uit. Voeg vervolgens de paprika toe en bak dit geheel kort. 
Voeg de tomaten en paprikapoeder toe en laat dit voor enkele minuten op laag vuur sudderen.
Voeg de groentebouillon toe en laat dit voor ongeveer 15 minuten sudderen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten. 
Mix de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. 
Schenk de soep in kommen en strooi er wat pijnboompitjes overheen, ook erg lekker met wat rucola of bosui. 
 
Cookies Contact en afspraak