Pompoen-boerenkoolsalade

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Goed voor jezelf zorgen

Nodig

400 gram pompoen, in blokjes
100 gram ongekookte bulgur
1 eetlepel olijfolie
100 gram (verse) boerenkool
75 gram feta 
2 handjes pistachenoten

Dressing:
2 eetlepels tahin
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
Zout en peper naar wens.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd ondertussen de pompoen in blokjes en doe in een ovenschaal. Verdeel een eetlepel olijfolie over de pompoen en hussel door elkaar. Als de oven heet genoeg is, zet de ovenschaal in de oven voor ca. 25-30 minuten. Kook intussen de bulgur volgens de verpakking en zet weg. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een schaaltje. Verdeel vervolgens de boerenkool, blokjes pompoen, bulgur, pistachenoten en als laatste de verkruimelde feta over een bord. Sprenkel de dressing over de salade en hussel het goed door elkaar. Smakelijk!

Cookies Contact en afspraak