Salade van spinazie met pecannoten en gekruide kikkerwerwten
Veganistisch
Salade van spinazie met pecannoten en gekruide kikkerwerwten
(voor 2 personen)
Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam
EatGreen FeelGreat
Nodig
200 gram kikkererwtenKruiden - ½ theelepel van ieder: komijnzaad, rozemarijn, paprikapoeder en chilipoeder
400 gram spinazie
½ avocado
100 gram granaatappelpitjes
1 handje (25 gram) pecannoten
dressing
2 eetlepels olijfolie
1,5 theelepel mosterd
1,5 theelepel witte wijnazijn
Snufje zout
Snufje peper
Bereiding
Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Doe ze vervolgens in een kommetje en hussel ze met de kruiden. Verwarm de oven op 180 graden en rooster de kikkererwten 10-15 minuten. Was de spinazie en snij de avocado in reepjes en doe ze in een saladekom. Haal de kikkererwten uit het kommetje en voeg ze samen met de granaatappelpitjes toe aan de saladekom. Mix in een klein kommetje alle ingrediënten voor de dressing en besprenkel dit over de salade. Maak de salade af met een handje pecannoten en enjoy!