Diabetes
AfterCare voedingsavies bij Diabetes
Je bent een aantal maanden geleden onder begeleiding geweest bij één van onze dietisten om je bloedsuikers op peil te helpen brengen. We weten dat het volhouden van nieuwe gewoontes niet altijd van een leien dakje gaat. Om je hierin te ondersteunen hebben we hier 10 goede voedingstips voor je op een rijtje gezet.
- Laat je bloedglucose regelmatig controleren. Zo houd je zicht op je gezondheid en weet je of je eventueel je leefstijl moet bijstellen.
- Regelmatig eten is bij diabetes zeer belangrijk. Regelmaat houdt in: ontbijt, lunch, avondeten én gezonde tussendoortjes tussen de maaltijden. Door regelmatig te eten worden ook de koolhydraten regelmatig verdeeld. Dat helpt bij een gezonde en stabiele bloedsuikerspiegel.
- Er wordt met regelmaat óók bedoeld, dat je de porties goed over de dag verdeeld. Zonder grote uitschieters of hele periodes van niet eten.
- Eet zo ongeveer elke twee á drie uur.
- Gezonde tussendoortjes met weinig koolhydraten zijn bijvoorbeeld: een hand noten, een halve avocado gevuld met huttenkäse en zwarte peper, snoeptomaatjes, een gekookt ei, een part van een omelet met groenten, een harinkje of een portie (naturel) kwark eventueel met een lepel noten.
- Neem altijd de vezelrijke (volkoren) variant; volkorenbrood, volkorencrackers, zilvervliesrijstwafels, zilvervliesrijst, volkorenpasta.
- Drink bij voorkeur water, thee en koffie zonder suiker. Sap en frisdrank bevatten (te) veel suiker, neem deze gewoon liever maar níét!
- Als je beweegt daalt je bloedsuiker direct. En regelmatig bewegen heeft dan ook een positieve invloed op het gemiddelde bloedglucose. Zorg voor veel beweging. Wat is veel? Minimaal een half uur per dag is het minimum en meer is alleen maar beter!
- Dus; wandel, fiets, sport!
- Neem je medicatie goed in!
- Is je gewicht (nog) gezond en heb je een gezonde buikomvang? Hoe gezonder gewicht en buikomvang; hoe beter voor de bloedglucosewaarden!
Neem contact op of maak direct een afspraak met de diëtist online.