10 tips voor gezond broodbeleg
Tips
10 tips voor gezond broodbeleg
Gepubliceerd op: 22-02-2014 17:33
Door: Mara Looij
Gezond broodbeleg is volgens de dietisten van DieetPlaneet niet persé dat beleg met de minste calorieen. Maar juist de keuzes met de meeste voedingsstoffen; vitamines, mineralen, goede vetten en proteine (zonder toegevoegde suikers en verkeerde vetten). En met daarnaast een goede verzadiging. Hieronder 10 tips van onze diëtisten voor gezond en voedzaam broodbeleg.
- Humus; op basis van kikkererwten. Verkrijgbaar in allerlei varianten maar ook makkelijk zelf te maken.
- Gebakken appel met kaneel; alsof je een gezond appeltaartje eet. (banaan met kaneel is trouwens ook erg lekker)
- Pikante auberginesalade; lekker pittig en op basis van groente. Dus een zeer calorie-arme optie. Verkrijgbaar in de supermarkt op de humusafdeling.
- Avocado met gesnipperde rode ui en zwarte peper.
- Zelfgemaakte pittige sardinespread; bomvol omega3 vetzuren. Heerlijk op een geroosterd broodje!
- Zelfgemaakte tonijnsalade.
- Roerei met tomaat, ui en peterselie.
- (Zelfgemaakte) notenpasta. Bevat veel goede vetten en is heel makkelijk zelf te maken.
- Kip- of kalkoenfilet, bij voorkeur biologisch natuurlijk. Doe er eventueel wat mosterd op voor de smaak.
- Tappenade.