Aardappelsalade met radijs, forel, ei en dille
Vis
Aardappelsalade met radijs, forel, ei en dille
Door: Mara Looij
Maaltijdsalade!
Nodig
500 gram vastkokende aardappelen12 radijzen
100 gram babyspinazie
Een halve komkommer
Een bosje dille
200 gram gerookte forel
3 eetlepels mayo
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap (of azijn)
1 eetlepel mierikswortel (of mosterd)
Een theelepel honing
4 eieren
Bereiding
Schil, was en snijd de aardappelen in hapklare stukken. Kook ze gaar. Kook 4 eieren hard. Was en snijd intussen de radijzen en kolommen in schijfjes. Snijd de dille fijn. Maak de dressing door de mayo, yoghurt, azijn, honing, mierikswortel en dille met elkaar te vermengen. Snijd de gerookte forel in stukken. Giet de stukjes aardappel af en laat afkoelen. Doe de aardappelen met de groenten in een grote schaal, doe de forel erbij, de dressing erdoor en de (gepelde) eieren erop.