Lente-omelet
Minder koolhydraten

Lente-omelet
(voor 1 persoon)
Door: Nathalie van Beem
Met mooie kleurtjes van de lente-ui, paprika en cherrytomaatjes.
Nodig
1 lente-uitje4 cherrytomaatjes
½ paprika
2 eieren
peper en zout
1 eetlepel (knoflook)bieslook, gesnipperd
1 el olijfolie
2 knäckerbröd

Bereiding
Snijd de lente-ui in ringetjes. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de paprika in blokjes. Klop de eieren met een garde los in een maatbeker of kom. Voeg een beetje peper en zout en de bieslook toe en meng dit er doorheen. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de helft van de lente-ui toe en bak deze kort. Schenk het eimengsel voorzichtig in de pan en zet het vuur lager. Voeg wanneer de omelet een klein beetje is gestold de rest va de lente-ui, de paprika en de tomaatjes toe. Dek de pan af met een deksel. De omelet is klaar wanneer de bovenkant gestold is. Serveer de omelet met 2 knäckerbröd.