Linzen met kruidige spinazie en notenrijst
Veganistisch
Linzen met kruidige spinazie en notenrijst
(voor 2 personen)
Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam
Nodig
1 eetlepel olie1 gesneden ui
1 fijngehakte knoflook
2 gesneden tomaat
125 gram gedroogde linzen
200 ml water
1000 gram spinazie
Een theelepel komijn
Een halve theelepel chilivlokken
Een snufje zout
Versgemalen zwarte peper naar smaak
de zelfgemaakte notenrijst
150 gram zilvervliesrijst/bruine basmatirijst
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel pompoenpitten
½ handje amandelen
1 eetlepel rozijnen
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de linzen in een pan met water tot de linzen zacht worden. Verhit de olie (ik gebruikte olijfolie) in een koekenpan op een matig vuur. Sauteer de ui zo’n 5 minuten tot de ui goud begint te kleuren en voeg daarna de knoflook en tomaat bij en sauteer nog 2 minuten langer. Voeg de spinazie, zout, komijn en chili vlokken toe in de pan en kook alles ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje. Doe de linzen ook in de pan, goed roeren en dek het af. Laat het nog ongeveer 2 minuten op een laag vuurtje koken. Maal extra zwarte peper erover naar smaak. Giet de rijst af en met de pitten, amandelen en rozijnen erdoorheen. Serveer de linzen en spinazie met de notenrijst.