Amsoi met varkensvlees
Vlees
Amsoi met varkensvlees
2 personen
Nodig
400 g aardappelen200 g magere hamlappen
2 teentjes knoflook
Gember (1 cm)
2 el oestersaus
1 tl vijfkruiden poeder (zie info)
een paar druppels sesamolie
800 gram amsoi
1 ui
2 el olie
Bereiding
Zet water op voor de aardappelen.Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
Snij het vlees in smalle reepjes.
Pers de knoflook.
Rasp de gember.
Marineer het vlees met fijngewreven knoflook, geraspte gember, oestersaus, vijfkruiden poeder en sesamolie.
Maak ondertussen de amsoi schoon en snij heel fijn (zie tip).
Snipper de ui.
Verhit de olie in de pan en bak hierin het vlees gaar en rul.
Voeg de ui toe.
Voeg als het vlees bruin is de amsoi bij en blijf omscheppen.
Warm nog 4-5 minuten door. De groente moet iets knapperig blijven.
Serveer met de gekookte aardappelen.