Appeltaartjes in een appel

Voor 4 appeltaartjes - nagerecht

Nodig

4 (zoete) appels
100 gram bloem
40 gram boter
1 ei
1 klein handje rozijnen 
1 klein handje walnoten
2 eetlepels suiker   
1 eetlepel kaneel
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. 
Wel de rozijnen in warm water en dep vervolgens droog en hak de walnoten fijn.
Was de appels, snijd de bovenkant eraf, verwijder het klokhuis en hol de appels uit.  
Snijd de uitgeholde appelstukken klein en meng dit met de rozijnen, kaneel, walnoten en 1 eetlepel suiker.
Klop het ei los en meng 1/4 van het ei met de bloem, boter en de resterende eetlepel suiker en kneed of mix dit tot een samenhangend deeg. 
Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol van het deeg dunne rolletjes en druk deze iets plat tot reepjes. 
Doe het appelmengsel in de appels en leg de deegreepjes over de appels heen.
Bestrijk de reepjes deeg met wat van het resterende losgeklopte ei. 
Pak een ovenschaal en doe hier een klein laagje water in en zet de gevulde appels hierin, dit zodat de appels gaar stomen en zacht worden.
Bak de appeltaartjes voor ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. 
Cookies Contact en afspraak