Appeltjes uit de oven

Door: Tesse Leermakers

Kersttoetje met 5 ingredienten. En je maakt 'm in 5 makkelijke stappen.

Nodig

4 appels
kaneel
een handje rozijnen
een handje ongezouten amandelen
een eetlepel honing

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 160℃.
Hol 3 appels voorzichtig uit door het klokhuis aan de bovenkant er uit te snijden en vervolgens met een theelepel de binnenkant van de appel weg te schrapen. Pas op dat je de schil niet kapot maakt, de appel moet aan de buitenkant in tact blijven. Zet de 3 appels in een ingevette ovenschaal.
 
Stap 2
Bewaar de inhoud van de appels(zonder klokhuis) in een schaaltje, snijd de vierde appel in kleine stukjes en voeg deze aan het schaaltje toe.
 
Stap 3
Voeg de rozijnen aan de inhoud van het schaaltje toe. Kruid het rozijnen-appelmengsel met de honing en kaneel (naar smaak). Hak vervolgens de amandelen grof en voeg deze ook aan het rozijnen-appelmengsel toe.
 
Stap 4:
Vul de uitgeholde appels met het mengsel en strooi wat er over is aan de zijkanten van de appels in de ovenschaal.
 
Stap 5
Bak de appels gaar in 20 minuten op 160℃ en serveren maar!
 
Tip: voor een feestelijke gelegenheid lekker met een beetje vanille vla of een toef slagroom. 
 
 

Cookies Contact en afspraak