Spaanse spinazietortilla met feta
Minder koolhydraten

Spaanse spinazietortilla met feta
Lunch voor 2 personen/ 6-8 tussendoortjes
Door: Desiree Veldkamp
Nodig
350 - 400 gram diepvries bladspinazie4 eieren
2 reepjes feta van 1 cm
1 handje pijnboompitten
2 eetlepel olie

Bereiding
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur, bak de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn en zet ze apart in een schaaltje. Verhit 1 el olie in de pan en ontdooi de spinazie al roerend. Kluts ondertussen de eieren in een grote kom en voeg de spinazie hieraan toe zodra het vocht verdampt is. Verkruimel de reepjes feta boven de kom, voeg de pijnboompitten toe en roer goed om. Maak de pan schoon met een velletje keukenpapier en verwarm de pan opnieuw op middelhoog vuur, met de rest van de olie. Voeg het mengsel toe en zorg dat de spinazie goed verdeeld is. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot het ei redelijk gestold is (let op: de tortilla moet in z’n geheel los zitten van de pan als je de pan heen en weeg schud). Nu komt de grootste uitdaging: de tortilla omdraaien! Pak een plat bord en leg omgekeerd op de pan. Draai vervolgens de pan en het bord om, zodat de tortilla op het bord komt te liggen. Schuif vervolgens de tortilla weer terug in de pan. Laat het geheel nog ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Schud de pan af en toe nog heen en weer om te voelen of de tortilla los zit van de pan én steviger aan begint te voelen.
Tips
- Lekker als lunch of als tussendoortje, zowel warm als koud.
- Voor de liefhebbers: Lekker met een teentje geperste knoflook erdoorheen.
- Voor de durfallen: Lekker met een pittig pepertjes erdoor.