Asperges met waspeen en krielaardappeltjes
Vegetarisch
Asperges met waspeen en krielaardappeltjes
2 personen
Nodig
400 gram krielaardappeltjes300 g groene asperges
5-6 waspeentjes
1 ui
2 tomaten
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
80 g pijnboompitten
Half bosje dille
Bereiding
Schil de aardappeltjes.Maak de waspeentjes en de asperges schoon (zie tip).
Snij de waspeen in reepjes en de asperges in drie stukken.
Snipper de ui en snij de knoflook in kleine stukjes.
Rasp de tomaten in een kommetje.
Was de dille en snij in stukjes.
Leg de ui en knoflook onderin de pan.
Leg daarop de asperges, waspeen en de aardappeltje zoals te zien is op de foto.
Doe de geraspte tomaten erover.
Voeg de olijfolie toe en strooi de pijnboompitten over de groenten.
Verwarm water laat het koken en giet het hete water erbij totdat de ingrediënten nog net niet onder water staan.
Stoof het gerecht ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur.
Kijk na 20 minuten met een vork of de groenten en de krieltjes gaar zijn.
Garneer met de dille.