Aziatische maaltijdsoep
Vis
Aziatische maaltijdsoep
3-4 porties
Door: Naomi Hoekstra
Nodig
1 eetlepel olie1 ui, fijngesnipperd
5 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, fijn gesnipperd
2 cm gember, fijn gesnipperd
½ eetlepel cayenne peper
1 pakje kokosmelk (250 ml)
1 limoen, sap
Ketjap, flinke scheut
Vissaus, flinke scheut
800 ml groentebouillon
200 gram zilvervliesrijst (rauw)
1 rode paprika, in blokjes
1 paksoi, in reepjes
1 zakje sugar snaps (200 gram)
200 gram grote/ cocktail garnalen (vers of diepvries)
3 stengels bos-ui, fijn gesneden
Bereiding
Neem een grote soep pan en zet deze op middelhoog vuur, voeg een eetlepel (olijf of rijst-)olie toe. Voeg hier de ui, knoflook, rode peper, gember en cayenne peper aan toe. Laat het geheel op middelhoog vuur ca. 5 minuten fruiten. Voeg vervolgens de kokosmelk, het sap van 1 limoen, de ketchap en vissaus toe. Roer dit goed door en laat 2 minuten staan, waarna de bouillon en rijst toegevoegd worden. Breng het geheel aan de kook, wanneer de bouillon kookt draai je het vuur omlaag en laat je de rijst koken totdat deze beetgaar is. Snij ondertussen de paprika in blokjes, de paksoi in reepjes en controleer de sugar snaps op draden (stugge vezels langs de naad van de peulen). Haal eventueek deze draden weg door in een klein puntje van de sugar snaps te snijden en het draad mee te trekken langs de lengte van de naad. Als de rijst beetgaar is, voeg je de paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe. Na 2 minuten kunnen ook de sugar snaps, het groene gedeelte van de paksoi en de grote garnalen toegevoegd worden. Laat de soep nog 4-5 minuten doorkoken en haal van het vuur (wanneer de sugar snaps beetgaar zijn & de garnalen roze). Serveer de Aziatische rijstsoep in een soepkom met bos-ui eroverheen. Eet smakelijk
Tip: maak je gebruik van cocktail garnalen? Voeg ze dan pas op het einde toe, als de soep van het vuur gehaald wordt. Cocktail garnalen zijn namelijk al bereid en hoeven enkel opgewarmd te worden. Het te ver koken van garnalen maakt ze stug!