Baba Ganoush

Voor 2 personen

Door: Tesse Leermakers

Lekker op brood of om in te dippen

Nodig

1 aubergine
3 eetlepels tahin
1 teen knoflook (evt meer, naar smaak)
sap van een halve citroen
koud water
snufje zout Zout
2 eetlepels goede olijfolie
serse peterselie

Bereiding

Prik met een vork gaatjes in de aubergine en rooster deze boven het vuur van het fornuis tot de aubergine zwart is geblakerd en zacht geworden van binnen.

Laat de aubergine afkoelen.
Maak dan de dressing van knoflook, tahin, citroen, koud water en wat zout naar smaak. Doe dit samen in een schaaltje en mix dit tot een geheel.

Pel de zwarte schil van de aubergine af. Voeg vervolgens de aubergine toe aan de tahin dressing en meng dit vervolgens met elkaar, voeg wat goede olijfolie toe.

Snij de peterselie in reepjes en serveer de baba ganoush in een schaal met wat olijfolie en peterselie.

Cookies Contact en afspraak