Bloemkoolnasi met tempeh en ei

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer

Vega én lowcarb

Nodig

1 eetlepel olijfolie 
1 ui 
1 teentje knoflook 
1 prei 
1 rode paprika 
1 wortel 
1 bloemkool 
2 eetlepels sojasaus 
½ theelepel kurkuma
½ theelepel komijn
½ theelepel ketoembar
een flinke snuf zwarte peper 

1 eetlepel olie 
180 gram blokjes tempeh ketjap/ zelfgemarineerde tempeh 
2 eieren 
Ter garnering: 
avocado en verse koriander voor de liefhebben

Bereiding

Snipper de ui en knoflook. Was de groenten en snijd vervolgens de prei, paprika en wortel in kleine stukjes.  Zet een grote wokpan met olie op laag vuur en fruit de ui en knoflook in 2 minuten. Voeg daarna de rest van de groenten toe. Zet een steelpannetje op het vuur en breng water aan de kook voor de eieren. Doe de 2 eieren in het steelpannetje en gooi er kokend water overheen tot ze onder water staan. Kook in 5-8 minuten zacht- of hard gekookt. Verhit olijfolie in een aparte koekenpan en roerbak de tempehblokjes 3-4 minuten op matige temperatuur. Regelmatig keren. Was en snijd ondertussen de bloemkool zo fijn mogelijk. (als ‘’rijstkorrels’’)  Wok de bloemkoolrijst in de wokpan bij de andere groenten in 2 minuten beetgaar. Laat de eitjes schrikken onder koud water en pel ze. Schep 2 borden lekker vol met al dit lekkers.

Tips

  • Ter garnering kun je verse koriander gebruiken.
  • En/ of avocado, ook héél lekker! ☺ 

Cookies Contact en afspraak