Bloemkoolsalade
Vegetarisch
Bloemkoolsalade
2 personen
Nodig
400 g aardappelen4 eieren (zie tip)
1 bloemkool (400 g)
1 takje peterselie
2 sprietjes bieslook
2 el olie
3 el azijn
1 tl mosterd
Peper
Bereiding
Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.Kook de eieren 9-10 minuten.
Was de bloemkool en snij deze in roosjes.
Kook de bloemkool in water in 10 minuten net gaar.
Spoel de eieren af onder koud water en laat afkoelen.
Pel de eieren en snij ze in kleine stukjes.
Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
Maak een sausje van de olie, azijn, mosterd en kruiden.
Laat de bloemkool uitlekken.
Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
Breng de bloemkoolsalade op smaak met peper.
Doe deze in een schaal en strooi het ei er over.
Serveer met de gekookte aardappelen.