Boerenkoolstamppot met kappertjes, kalamata olijven en zongedroogde tomaten
Vegetarisch
Boerenkoolstamppot met kappertjes, kalamata olijven en zongedroogde tomaten
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Het smaakvolle broertje van boerenkoolstamppot :)
Nodig
300 gram kruimige aardappelen200 gram pastinaak
200 gram gesneden boerenkool
1 ui
2 tenen knoflook
(Plantaardige) kookroom
2 eetlepels olijfolie
Paar kappertjes (naar smaak)
120 gram zongedroogde tomaten
120 gram Kalamata olijven
Bereiding
Schil de aardappelen, pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook deze 20 minuten in een grote pan met een laag water en eventueel zout. Kook de laatste 15 minuten de boerenkool mee. Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes. Schil en snipper de ui en knoflook. Verhit een koekenpan en fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Giet de aardappelen, pastinaak en boerenkool af en stamp met een pureestamper tot puree, voeg de olijfolie en een beetje (plantaardige) kookroom naar smaak en roer dit goed door. Breng op smaak met de olijven, een paar kappertjes naar smaak, zongedroogde tomaten en gefruite ui, knoflook en verse chili (naar smaak)