Broccoli-aardappelburgers

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Ereburger van de week

Nodig

4-5 middelgrote (kruimige) aardappelen
400 gram broccoli 
1 gele ui
50 gram (30+) geraspte kaas
2 eieren
½ theelepel zout 
1 thee lepel peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder. 
1 eetlepel olijfolie 
Optioneel: verse peterselie en/ of koriander



Bereiding

Breng het water aan de kook, kook de  aardappelen en broccoli en laat ze vervolgens in een vergiet afdruppelen. Snij de ui en bak het in een pan met halve eetlepel olijfolie tot het goudbruin is. Rasp de gekookte aardappelen en snij de broccoli in kleine stukjes, zet dit in een kom. Voeg toe: 2 eieren, ½ eetlepel olijfolie, geraspte kaas,  gebakken ui en de fijngesneden peterselie en koriander.  Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder. Meng de ingrediënten goed samen en maak er vervolgens 8 patties/burgers van. Verdeel ze verspreid op een ovenplaat, strooi er eventueel nog beetje geraspte kaas op en laat ze voor 30 minuten bakken op 200 graden.  
 

Tip

Kan ook in de airfryer ( 20 min, 195 graden).

Cookies Contact en afspraak