Broccolisalade met mandarijn en pecannoten
Vegetarisch

Broccolisalade met mandarijn en pecannoten
(voor 2 - 3 personen)
Door: Mara Looij
Een vrolijk bordje vol anti-oxidanten
Nodig
400 gram broccoli1 rode ui
1 mandarijn
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels mayonaise
60 gram gezouten pecannoten
Zwarte peper
Zwarte peper

Bereiding
Breng een pan met ruim water aan de kook. Was en snijd de broccoli (ook de steel) in mooie roosjes/ stukjes. Schil en snijd de rode ui in dunne ringen. Schil de mandarijn, verwijder de velletjes en snijd de partjes doormidden. Blancheer de broccoli 2 minuten in het kokende water. Spoel de broccoli daarna af onder stromend, koud water. Doe de afgekoelde broccoli met de rode ui, mandarijnstukjes, rozijnen, mayonaise en (gebroken) pecannoten door elkaar. Strooi er wat zwarte peper over en klaar is je supergezonde broccolisalade!