Broodje knakwortel
Veganistisch

Broodje knakwortel
Voor 2 personen
Door: Vivian Meijer
Een lekker plantaardig alternatief voor een broodje knakworst.
Nodig
Voor de marinade250 milliliter groentebouillon (250 ml water + ¼ groentebouillonblokje)
2 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels sojasaus
½ theelepel gerookte paprikapoeder
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels mosterd
½ theelepel korianderpoeder of ketoembar
¼ theelepel zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
Voor de vulling
6 middelgrote wortels
4 meergranen pistolets

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de bouillon-, balsamico azijn-, sojasaus- en de specerijen in een steelpannetje voor de marinade en laat 5 minuten pruttelen op laag vuur. Snijd de uiteinden van de wortels en schil ze. Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg daar de wortels in. Giet vervolgens de marinade over de wortels en dek af met aluminium folie. Zet de wortels 40 minuten in de voorverwarmde oven. Vul de broodjes met de knakwortels én natuurlijk alle toppings die je lekker vindt.
Tips
- Ideeën voor toppings: gekarameliseerde rode ui (wokken met olie en een klein beetje honing), augurk, avocado, komkommer, spinazie, bosui, tomaat, verse koriander
- Besmeer je broodje met mayonaise en chipotle saus of hummus