Broodschotel met appel en rozijnen
Ontbijtrecepten
Broodschotel met appel en rozijnen
Voor 4 personen
Door: Tesse Leermakers
Een restje oud brood over? Probeer deze heerlijke broodschotel eens als ontbijtvariatie of lunch!
Nodig
1 handje rozijnen250 ml halfvolle melk
1 ei
1 theelepel kaneel
4-5 sneetjes oud (volkoren)brood
1 appel (of 3 eetlepels appelmoes)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen 5 minuten in warm water. Vet een ovenschaal in met boter en snijd daarna de appel in kleine stukjes. Doe de melk in een kom samen met het ei en de kaneel. Meng dit met een vork tot het een geheel is. Scheur de boterhammen in grote stukken en doop ze in het melk mengsel, tot ze goed doordrenkt zijn.
Giet de gewelde rozijnen af. Doe het brood samen met de appel en rozijnen in de ingevette ovenschaal. Bak in de oven zo’n 15-20 minuten tot het geheel goudbruin is. Strooi er tenslotte nog een beetje kaneel overheen en smullen maar!