Bruchetta's

Hapje/ voorgerecht

Met aubergine-, asperge- en gerookte kip-toppings

Nodig

2 ciabattas of bruine stokbroden
6 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
aubergine-topping
1 aubergine
50 gram feta
asperge-topping
50 gram groene aspergetips
50 gram zachte geitenkaas
10 zongedroogde tomaatjes
kip-topping
150 gram gerookte kip
1 eetlepel rozemarijnpoeder
3 eetlepels yogonaise
Klein handje rucola
10 zongedroogde tomaatjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de ciabatta/stokbroden in plakken en bestrijk licht met olijfolie en doe ze voor een kleine 10 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Maak de teentjes knoflook schoon en wrijf hiermee over de bruschettas. 
Aubergine-topping
Was de aubergine, snijd in plakken en grill 'm. Leg een plakje gegrilde aubergine op de bruschetta en verkruimer hier wat feta over en voeg een snufje peper toe. 
Asperge-topping
Kook de aspergetips enkele minuten en grill ze vervolgens. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn, smeer wat geitenkaas op de bruschetta, leg hier een aspergetip op en wat stukjes zongedroogde tomaat. 
Kip-topping
Snijd de gerookte kip in plakjes, meng de rozemarijnpoeder met de yogonaise en snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Bestrijk de bruschetta’s met het rozemarijnmengsel, leg hier een plakje gerookte kip op en wat zongedroogde tomaat en vervolgens een plukje rucola. 

Cookies Contact en afspraak