Bruine bonen maaltijdsoep

(voor 2 personen)

Door: Renate Westerhuis

Vol groente en met verse worst.

Nodig

400 gram bruine bonen 
1 prei
1 paprika
1 grote ui
1 laurierblad
1 kruidnagel
1 runderbouillonblokje
120 gram verse worst 
 

Bereiding

Breng 500 ml water aan de kook met het runderbouillonblokje, het laurierblad en de kruidnagel. Maak ondertussen de prei en paprika schoon en snijd deze in blokjes en snipper de ui. Laat de de bruine bonen uit pot/ blik uitlekken en spoel deze af in een vergiet tot ze niet meer schuimen. (gedroogde bruine bonen gebruiken kan ook, houdt er rekening mee dat deze dan eerst 12 tot 24 uur moeten weken). Als de bouillon kookt, voeg dan de bruine bonen* toe. Snijd ondertussen de verse worst in blokjes. Voeg, nadat de bonen 5 minuten minuten zachtjes gekookt hebben, de prei, paprika, ui en de verse worst in één keer toe. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken en roer regelmatig. Haal vervolgens de laurierblad en kruidnagel uit de soep en schep deze op.
 

Tip

Voor een gebonden soep: pureer de bruine bonen nadat deze 5 minuten gekookt hebben. Voeg vervolgens de groenten en verse worst toe. 
 
 

Cookies Contact en afspraak