Burger van paddestoelen met spinazie, cherrytomaatjes en pijnboompitten
Vegetarisch
Burger van paddestoelen met spinazie, cherrytomaatjes en pijnboompitten
(voor 3 burgers)
Door: Linda Seijs, dietist in opleiding, diëtist Amsterdam
Nodig
1,5 eetlepel olijfolie200 gram paddenstoelenmelange
2 kleine sjalotjes/ 1 grote
2 teentjes knoflook
Peper naar smaak
40 gram pijnboompitten
60 gram geraspte Parmezaanse kaas
20 gram walnoten
¾ ei
1 el volkorenmeel
300 gram cherrytomaten
800 gram spinazie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de champignons en de knoflook in plakjes en snipper de sjalotjes. Bak op hoog vuur de champignons met 1,5 eetlepel olijfolie voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de sjalotjes en teentjes knoflook toe en bak dit voor 3 minuten mee. Laat het geheel goed afkoelen en voeg eventueel wat peper toe! Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin. Bewaar een beetje Parmezaanse kaas en pijnboompitten voor de garnering. Voeg de rest samen met de afgekoelde champignons, walnoten, ei en volkorenmeel in de keukenmachine samen en meng dit tot een grof geheel. Maak hier drie burgers van en bak deze in 25 minuten in de oven gaar. Spoel de cherrytomaten af en gaar ze in de oven voor 15 minuten. Wok als laatst de spinazie in een klein laagje water gaar. Dien alles tegelijk op en garneer het gerecht met wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!