Cake met speculaaskruiden
Bakken
Cake met speculaaskruiden
Door: Tugce Tuzgol, diëtist Amsterdam
Nodig
200 gram havermeel2 eieren
65 ml (amandel) melk
50 gram amandelen (gehakt)
90 ml honing of agave siroop
1 eetlepel speculaas kruiden
1 theelepel vanille suiker
1 theelepel bakpoeder
Een snufje zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren 2 minuten lang goed op. Voeg in volgorde: melk, honing, speculaas kruiden, gehakte amandelen, vanille suiker en de zeezout toe. Meng dit goed. (je kan een kleine deel van het beslag alvorens speculaaskruiden toe te voegen apart leggen om de bovenkant een apart kleurtje te geven. Zie foto). Voeg beetje bij beetje de havermeel toe aan het mengsel. Meng goed door met een spatel tot je een mooi cake beslag hebt. Bekleed je cakevorm met bakpapier en schenk je cakebeslag hierin. Als je cakebeslag apart had gelegd kan je die nu over je cake schenken en met behulp van een satéstokje een lichte marmer effect geven door het licht te mengen. Als extra decoratie kan je wat amandelvlokken of sesam over je cake strooien. Bak nu je cake in circa 40 minuten goudbruin. Controleer eventueel met een cocktail prikker (de cake is gaar als er geen beslag aan de prikker blijft hangen).
Eet smakelijk!