Chinese kool met kip en gekookte aardappelen
Vlees
Chinese kool met kip en gekookte aardappelen
2 personen
Nodig
200 gram aardappelen
1 ui
600 gram Chinese kool
200 gram kipfilet in reepjes
2 eetlepels olie
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
1 ui
600 gram Chinese kool
200 gram kipfilet in reepjes
2 eetlepels olie
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
Bereiding
Zet een pan met water op hoog vuur en doe de aardappelen erin. Laat de aardappelen koken (20 min.) Draai het vuur pas lager als alles weer kookt.
Pel en snipper de ui.
Was en snij de kool in reepjes.
Snij de kipfilet in blokjes.
Verhit de olie in de wok.
Bak de ui 2 minuten.
Voeg de kipfilet, kerriepoeder, gemberpoeder en chilipoeder toe.
Bak de kipfilet al omscheppend in enkele minuten gaar.
Schep de Chinese kool erdoor en roerbak tot de kool nog net knapperig is.
Controleer na 18 tot 20 minuten of de aardappelen gaar zijn.
Neem de pan van het vuur en giet het kookvocht, eventueel met behulp van een vergiet, af.
Verdeel de kip en aardappelen over 2 borden.