Chocoladesnack met noten
Minder koolhydraten
Chocoladesnack met noten
Door: Rose Runderkamp-Schouten
Minder dan 100 calorieen per stuk (bevat 2,5 keer minder suiker dan bijvoorbeeld een eierkoek)
Nodig
Ingrediënten | 4 stuks | 8 stuks | 16 stuks | 32 stuks |
92% chocolade (g) | 50 | 100 | 200 | 400 |
Ongebrande amandelen (stuks) | 3 | 5 | 10 | 20 |
Ongebrande cashewnoten (stuks) |
3 | 5 | 10 | 20 |
Gekleurde rozijnen (el) | ¾ | 1 ½ | 3 | 6 |
Kokosrasp (el) | ½ | 1 | 2 | 4 |
Materiaal:
Materialen
Snijplank, mes, pannetje, 16 cupcake vormpjes, cupcake tray
Bereiding
Bereiding:
Verwarm de over voor op 180 graden. Leg alle noten op een bakplaat en bak ze in 8 minuten bruin. Smelt de chocolade au-bain-marie.
Hak ondertussen de noten en de rozijnen fijn. Leg 16 cupcakevormpjes in een cup-caketray. Schep hier per cup één eetlepel van het noten-rozijnenmengsel in. Giet de chocolade erover. Zorg dat de chocolade een laagje van ongeveer een ½ centimeter vormt en strooi er wat kokosrasp overheen. Zet de tray in de vriezer en laat het 2 uur opstijven. Haal de chocola uit de vormpjes.
Voedingswaarde (per stuk)
98 kcal | 1,3 g eiwit | 8 g koolhydraten 6,3 g vet | 1,5 g vezels.
Gezondheidseigenschappen
- Geschikt tussendoortje <100 calorieën per stuk
- Verzadigend door de noten.
- Bevat 2,5 keer minder suiker dan bv. 1 eierkoek