Chocoladesnack met noten

Door: Rose Runderkamp-Schouten

Minder dan 100 calorieen per stuk (bevat 2,5 keer minder suiker dan bijvoorbeeld een eierkoek)

Nodig

 
Ingrediënten 4 stuks 8 stuks 16 stuks 32 stuks
92% chocolade (g) 50 100  200 400
Ongebrande amandelen (stuks) 3 5 10  20
Ongebrande cashewnoten
(stuks) 
3 5 10 20
Gekleurde rozijnen (el) ¾ 1 ½ 3 6
Kokosrasp (el) ½ 1 2 4
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Materiaal:

Materialen
Snijplank, mes, pannetje, 16 cupcake vormpjes, cupcake tray
 
 

Bereiding

Bereiding: 
Verwarm de over voor op 180 graden. Leg alle noten op een bakplaat en bak ze in 8 minuten bruin. Smelt de chocolade au-bain-marie.
Hak ondertussen de noten en de rozijnen fijn. Leg 16 cupcakevormpjes in een cup-caketray. Schep hier per cup één eetlepel van het noten-rozijnenmengsel in. Giet de chocolade erover. Zorg dat de chocolade een laagje van ongeveer een ½ centimeter vormt en strooi er wat kokosrasp overheen. Zet de tray in de vriezer en laat het 2 uur opstijven. Haal de chocola uit de vormpjes.
 

Voedingswaarde (per stuk)

98 kcal | 1,3 g eiwit | 8 g koolhydraten  6,3 g vet | 1,5 g vezels.


Gezondheidseigenschappen

  • Geschikt tussendoortje <100 calorieën per stuk
  • Verzadigend  door de noten.
  • ​Bevat 2,5 keer minder suiker dan  bv. 1 eierkoek

Cookies Contact en afspraak