Courgetti bolognese met spinazie-kaas gehaktballetjes

Minder koolhydraten

Courgetti bolognese met spinazie-kaas gehaktballetjes

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij

Low Carb

Nodig

spinazie-kaas gehaktballetjes
½ ui
½ winterpeen
2 stengels bleekselderij
4 courgettes
een scheut rode wijn (optioneel)
een eetlepel Italiaanse kruiden
560 gram tomatensaus
een lepeltje honing (optioneel)
zwarte peper/ zout

Bereiding

Maak eerst de gehaktballetjes volgens recept. Snipper de ui. Schil en snijd de winterpeen en was en snijd de bleekselderij in fijne stukjes. Voeg de selderij de peen en de ui toe aan de pan met de spinazie-kaasgehaktballetjes en doe de Italiaanse ruiden erbij. Laat 5 a 10 minuten opstaan, roer af en toe. Maak met de spirelli slierten van de courgette. Breng een pan met genoeg water aan de kook (voor de courgetti). Voeg (optioneel) een scheut rode wijn toe aan het gehakt/ groentenmengsel, laat even dampen. Voeg de tomatensaus toe en een lepeltje honing (optioneel) om te ontzuren. Maak de saus verder op smaak met peper en zout en serveer met de courgetti en eventueel nog een lepeltje Parmezaanse kaas.


Tip

  • Eet je met kinderen? Geef ze er normale (volkoren)pasta bij en laat de wijn achterwege, niet alle alcohol verdampt namelijk!

Cookies Contact en afspraak