Couscoussalade met amandelen
Veganistisch
Couscoussalade met amandelen
Door: Ismene Montnor
EatGreen FeelGreat
Nodig
80 gram volkoren couscous100 gram ongebrande, ongezouten amandelen
100 gram cherrytomaatjes
100 gram maïs
5 zwarte olijven
1,5 eetlepel sesamzaad
1 takje peterselie
1 takje koriander
Snufje zwarte peper en zout
1,5 eetlepel citroensap
1 theelepel olijfolie
25 gram veldsla
Bereiding
Wel de couscous zoals op de verpakking is aangegeven in kokend water (dit zou ook de dag voor gebruik kunnen). Laat de couscous even afkoelen. Hak de amandelen grof en snij de tomaatjes doormidden. Meng de couscous met de amandelen, tomaatjes, maïs, olijven, sesamzaad, peterselie en koriander. Maak op smaak met zwarte peper, zout, citroensap en olijfolie. Serveer met de veldsla.
Suggestie: Drink er water met citroen en munt bij.