Dadelballetjes
Veganistisch

Dadelballetjes
(voor 18 balletjes)
Door: Tugce Tuzgol, diëtist Amsterdam
Lekker snackje
Nodig
15 dadels (ontpit)
1 eetlepel amandelen
1 eetlepel walnoten
1 eetlepel hazelnoten
Citroenrasp
Cacao poeder
Geraspte kokosnoot
1 eetlepel amandelen
1 eetlepel walnoten
1 eetlepel hazelnoten
Citroenrasp
Cacao poeder
Geraspte kokosnoot

Bereiding
Ontpit de dadels en laat ze gedurende 10-15 minuten weken in lauw warm water. Haal ze vervolgens door de blender tot het een egale pasta is. Hak nu de noten in fijne stukken en meng samen met de dadelpasta . Rasp 1 citroenschil (let op: witte deel van de schil is bitter: niet mee raspen) en meng erdoorheen. Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot en bedek het met cacao en de kokosnoot. En voíla heerlijk verantwoord tussendoortje voor bij de koffie of thee!
Tip
- Probeer het te houden bij 3 balletjes (als je op je gewicht let)