Dorade op bedje van ratatouille

2 personen

Nodig

1 kleine courgette
1 kleine aubergine
1 tomaat
1 ui
1 teentje knoflook
½  bosje verse oregano
versgemalen peper
400 g voorgekookte krielaardappeltjes
2 el olijfolie
2 dorade filets
50 g geraspte belegen kaas 30+
1 tl paprikapoeder
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de courgette, aubergine en tomaat in gelijke stukjes.
Snij de ui door de helft, dan in vieren en haal de ui los.
Hak de teentjes knoflook heel fijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak dit samen met de gesneden groenten en knoflook 5 minuten.
Voeg de krielaardappeltjes toe en bak nog 3 minuten mee.
Doe dit in een ovenschaal met de andere eetlepel olijfolie.
Breng het geheel op smaak met peper en weinig zout.
Hak de oregano fijn en schep door de groenten.
Bestrooi de dorade filets aan beide zijden met peper naar smaak.
Leg deze bovenop de groenten.
Bestrooi het geheel met de kaas vermengd met de paprikapoeder.
Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven, stoof de dorade met ratatouille in ongeveer 10 minuten gaar.
Cookies Contact en afspraak