Drumsticks in Chinese bbq marinade uit de oven
Minder koolhydraten
Drumsticks in Chinese bbq marinade uit de oven
(voor 2 personen)
Door: Mara Looij
Een hit bij kinderen en volwassenen!
Nodig
6 kipdrumsticks1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels Chinese barbecuesaus (toko of speciaalzaak)
1 theelepel sambal badjak
een eetlepel kerriepoeder
Groente naar keuze (bijvoorbeeld Chinese roerbakgroente)
Bereiding
Vet een ovenschaal in. Snijd de ui in ringen en de knoflook in grove stukken. Vermeng de Chinese barbecuesaus met de sojasaus, olie en sambal. Doe de drumsticks in een grote schaal en vermeng met de knoflook, ui en marinade, zodat elke drumstick bedekt is met marinade. Dek de schaal af en zet in de koelkast, bij voorkeur voor enkele uren. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de drumsticks in de ovenschaal en bestrooi met de kerriepoeder. Bak de drumsticks voor ca 2 uur onder regelmatig omscheppen.
Tips
- Marineer de drumstick alvast de avond van te voren of in de ochtend dat je gaat bakken
- Maak dit als je eters krijgt! Succes gegerandeerd. Maak dan (drie)dubbele porties.
- Dit gerecht is de dag erna minimaal net ze lekker!
- Wil je wel carbs? Eet er dan rijst bij.