Eiwitrijke maaltijdsalade met met veldsla, makreel, ei, kikkererwten en avocado
Minder koolhydraten
Eiwitrijke maaltijdsalade met met veldsla, makreel, ei, kikkererwten en avocado
(voor 4 personen)
Door: Mara Looij
'Clean Eating' is simpelweg puur eten, zonder bewerkte producten en toevoegingen. Eten dus zoals Moeder Natuur het ons aanbiedt.
Deze maaltijdsalade is er een mooi voorbeeld van!
Verzadigend en lekker.
Deze maaltijdsalade is er een mooi voorbeeld van!
Verzadigend en lekker.
Nodig
1 makreel4 eieren
75 gram veldsla
100 gram lekkere tomaten naar keuze
1/2 komkommer
1 rijpe avocado
1 kleine rode ui
groot blik (uitlekgewicht: 265 gram) kikkererwten
een eetlepel gedroogde dille
1 teen knoflook
olijfolie
balsamico-azijn
Bereiding
Kook de eieren hard. Spoel de kikkererwten in een vergiet tot ze niet meer schuimen en bak ze in hete olijfolie met de dille, knoflook en een snufje zout bruin en knapperig. Fileer de makreel en leg het vlees zonder graten op een bord (of koop makreelfilet, nog makkelijker). Was en snijd de tomaatjes en komkommer. Schil en snijd de avocado. Schil en snijd de ui in dunne ringen. Doe de veldsla met de rauwkost in een schaal, leg de makreel hierop en vervolgens de gebakken kikkererwten en de gehalveerde eieren. Gebruik een dressing naar keuze maar in principe is olie en azijn genoeg voor deze rijke en smaakvolle salade.