Forel in Italiaanse tomatensaus (20 a 30 minuten)
Snel
Forel in Italiaanse tomatensaus (20 a 30 minuten)
2 personen
Nodig
2 rode (punt)paprika’s1 rode ui
2 forellen
Citroensap
2 el vloeibare margarine
1 blik tomatenblokjes
2 el gehakte zwarte olijven
8 blaadjes basilicum
Bereiding
Maak de paprika’s schoon en snij in blokjes.Snipper de ui en knip de basilicum in reepjes.
Was de forellen en dep ze droog met keukenpapier.
Druppel wat olie aan de binnenkant van de vis en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper en wat zout.
Bak de vissen in de margarine in 15 minuten bruin en gaar.
Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit mee.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Meng de olijven en basilicum reepjes door de tomaten.
Maak de saus op smaak met wat citroensap, peper en weinig zout.
Serveer met 2 sneetjes volkorenbrood of een stuk bruin stokbrood per persoon.