Fruitige vegan kwarktaart
Veganistisch
Fruitige vegan kwarktaart
Voor 8 personen
Door: Vivian Meijer
Nodig
Bodem100 gram volkoren meel (spelt / haver / tarwe)
75 gram amandelmeel
25 gram kokosolie of (niet vegan) roomboter
1 eetlepel chiazaad
5,5 eetlepels water
Een zakje (8 gram) vanillesuiker
Bakpapier voor de taart vorm
Vulling
400 ml ongezoete sojayoghurt / amandelyoghurt / kokosyoghurt
200 ml water
3 gram (1,5 theelepel) agar agar
100 gram bosvruchten / frambozen – gemixt met een staafmixer
1 eetlepel (15 gram) suiker
Versiering
Ik heb aardbeien, blauwe bessen, cashewnoten en kokosflakes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook je eigen lievelingstoppings kiezen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de ingrediënten voor de taartbodem in een kom, kneed met je handen en vorm er een bal van. Bekleed een springvorm/taartvorm met bakpapier en verdeel daar het deeg over. Druk aan met een lepel zodat het mooi egaal verdeeld is over de bodem. Bak de taartbodem in 25 min gaar en knapperig. Laat de bodem volledig afkoelen. Dit gaat sneller in de koelkast/diepvries. Verwarm dan het water samen met de agar agar en suiker in een steelpan. Breng het geheel, al roerend aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken. Roer dan de yoghurt en de gemixte bosvruchten door het mengsel en giet het vervolgens op de taartbodem. Laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Versier naar hartenlust en geniet van deze gezonde taart!