Fruity Iceland
Ontbijtrecepten

Fruity Iceland
(voor 1 persoon)
Door: Roosmarijn van der Stelt
IJslandse yoghurt met granola/havermout, peer, mandarijn en kaneel
Nodig
150 ml Skyr (IJslandse yoghurt)4 eetlepels homemade granola of havermout of een combinatie hiervan
Een mandarijn
½ peer
Kaneel

Bereiding
Doe de IJslandse yoghurt in een schaaltje. Voeg hier 4 eetlepels granola/(ongekookte) havermout aan toe. Schil de mandarijn, was en halveer de peer en maak er kleine blokjes van. Voeg deze toe aan je granola/havermout en skyr. Als laatst kaneel naar wens toevoegen en je ontbijtje staat klaar om opgepeuzeld te worden!
Tips
- Gebruik je havermout? De havermout kan natuurlijk ook gekookt worden met 150 ml halfvolle melk.
- Gebruik ook eens halfvolle yoghurt in plaats van IJslandse yoghurt en varieer in fruitsoorten (bijvoorbeeld banaan of een appel).
- Kijk ook eens op onze website voor meer informatie over de positieve eigenschappen van havermout.