Gado Gado
Fodmap
Gado Gado
(voor 2 personen)
Door: Vivian Meijer
Nodig
2 eieren4 grote wortels
150 gram sperziebonen
50 gram taugé
Halve komkommer
1 lente ui (groene gedeelte)
pindasaus
75 gram pindakaas
150 milliliter kokosmelk
50 milliliter water
sap van 1/8 limoen
2 eetlepels sojasaus
1 cm verse gember (in stukjes gehakt)
een snufje cayenne peper / gemalen chillipepers
0.5 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
0.5 theelepel komijn
Breng op smaak met peper en zout
Bereiding
Kook de eieren in 5 tot 8 minuten gaar. Laat ze schrikken onder koud water en leg ze even apart. Was de groenten. Punt de sperziebonen en snijd de de wortels in plakjes. Kook de groenten in 5 minuten gaar en giet af. Doe dan de taugé in de pan en houdt de groenten warm in de pan. Snijd de komkommer in halve plakjes en het groene gedeelte van de lente ui in ringetjes. Zet een pan met het water en de kokosmelk op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pindakaas toe en klop met een garde tot een gladde massa. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe en laat nog even inkoken. Voeg wat extra water toe wanneer de pindasaus te dik is. Verdeel de groenten over de borden. Pel de eitjes, snijd ze doormidden en leg deze bij de groente. Serveer de gado gado met de pindasaus.