Gebakken sperziebonen met olijven en knoflook
Vegetarisch
Gebakken sperziebonen met olijven en knoflook
2 personen - bijgerecht
Nodig
400 gram sperziebonen1 rode ui
15 stuks zwarte olijven
½ citroen
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
Bereiding
Was en maak de sperziebonen schoon. Kook of stoom de sperziebonen voor ca. 10 minuten tot ze beetgaar zijn.Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen en snijd de olijven in ringetjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig.
Giet de sperziebonen af en voeg deze aan de ui toe en pers hierboven de knoflook uit en bak het geheel voor enkele minuten.
Pers de citroen boven de boontjes uit en voeg de olijven toe.
Tip: lekker met kip of vega balletjes en gepofte aardappel/aardappeltjes uit de oven