Gegrilde halloumi met walnoten, bosui, peterselie en honing
Minder koolhydraten
Gegrilde halloumi met walnoten, bosui, peterselie en honing
(voor 2-3 porties)
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Lekkere snack! (vega en low carb)
Nodig
40 gram walnoten
300 gram halloumi
verse bladpeterselie
2 eetlepels honing
2 - 3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
1 bosui
Bereiding
Hak de walnoten, de bladpeterselie en de bosui fijn. Meng in een klein kom met honing en de olijfolie, de walnoten, bladpeterselie en bosui. Breng het mengsel op smaak met peper en een snufje zout. Snij de halloumi in de lengte in, 2-3 plakken (van ongeveer 1 cm) per persoon. Pers de knoflook en voeg het toe aan het mengsel. Zet een grillpan op middelhoog vuur en gril de halloumi 4 minuten goudbruin. Doe het honing-walnotenmengsel op de goudbruine halloumiplakjes. Gril nog 1 minuut door.