Gegrilde paprika-hummus
Veganistisch
Gegrilde paprika-hummus
Door: Mara Looij
Hummmus!
Nodig
1 zoete puntpaprika1 blikje kikkerwerwten (265 gram uitlekgewicht)
1 teen knoflook
1/2 theelepel zout
een snufje komijn
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels olijfolie
een scheutje water (indien nodig)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de paprika in 4 repen, was en ontdoe van de zaadlijsten. Smeer de ovenplaat in met olijfolie en leg daar de paprikarepen, doe er een beetje zout en komijnpoeder overheen. Rooster een minuut of 15 in de oven. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen. Spoel de kikkererwten af in een vergiet, met koud water (tot ze niet meer schuimen). Doe nu alle ingredienten bij elkaar, behalve het water. Blender goed en voeg water toe om de hummus naar wens smeuiger te maken.