Gemarineerde wintergroente met aardappeltjes en rundergehakt
Vlees
Gemarineerde wintergroente met aardappeltjes en rundergehakt
2 personen
Nodig
400 g krielaardappeltjes200 g koolraap
1 kleine winterwortel
1 dunne prei
1 vleestomaat
2 eetlepels olie
1 laurierblad
1 theelepel Provençaalse kruiden
200 g mager rundergehakt
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel ketjap
Bereiding
Zet water op voor de aardappelen.Schil de aardappelen en kook ze in ca. 10 min. in een laagje water gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
Maak ondertussen de groente schoon.
Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei.
Voeg de rest van de groente toe met wat warm water, laurierblad en Provençaalse kruiden.
Stoof de groente 10 minuten.
Maak het gehakt aan met peper, weinig zout, paneermeel en ketjap. Vorm er kleine balletjes van.
Schep de gehaktballetjes door de groente en stoof het geheel in nog 10 minuten gaar.
Haal voor het opdienen de laurierblaadjes uit de stoofpot.