Geroosterde aubergine met frisse yoghurtsaus en pijnboom- en granaatappelpitjes
Vegetarisch

Geroosterde aubergine met frisse yoghurtsaus en pijnboom- en granaatappelpitjes
(voor 2 personen)
Door: Saskia Peters
Nodig
1 teen knoflook

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de muntblaadjes fijn. Pers de citroen uit. Rooster de pijnboompitjes (zonder bakvet, enkele minuten in een hete koekenpan).Halveer de aubergines in de lengte en leg ze in een ovenschaal. Snijd het vruchtvlees kruislings in, alsof je diamanten in het vruchtvlees snijdt. Besprenkel de helften royaal met de olie en bestrooi ze met peper en eventueel zout. Rooster ze ca. 40 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.Maak ondertussen de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt te mengen met de fijngesneden munt, geperste knoflook, citroensap en een eetlepel olijfolie. Haal de aubergines uit de oven, smeer de yoghurtsaus erover heen en garneer met de pijnboom- en granaatappelpitten en muntblaadjes.
Tip
Maak er een volwaardige (avond)maaltijd van door met volkoren couscous óf een wit visje uit deoven te serveren.