Gevulde portobello met parelcouscous, artisjok en spinazie
Vegetarisch
Gevulde portobello met parelcouscous, artisjok en spinazie
(voor 2 personen)
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Nodig
300 gram parelcouscous2 portobellos
300 gram spinazie (uit diepvries mag)
10 artisjokken uit pot
Volle hand rucola
100 gram ongezouten walnoten
200 gram camembert of brie
Parmezaanse kaasvlokken naar smaak
5 el groene pesto
2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking, giet af en laat staan. Snij het steeltje van de portobellos kort. Meng in kommetje 2 eetlepels pesto met 1 eetlepel olijfolie en vet de portobellos hiermee in. Plaats de portobellos 5 minuten in de oven en na 5 minuten. Zet de oven uit, laat de portobellos erin staan. Verwarm intussen de spinazie in een koekenpan en snijd de artisjokken door het midden. Snidj de camembert of brie in plakken. Zet de gekookte en afgegoten parencouscous in een diepe pan bij de spinazie, voeg de artisjokken, pesto erdoorheen en roer het goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de camembert of brie over de portobellos met walnoten erop en laat het een beetje smelten door de oven 5 minuten aan te zetten. Op een bedje van rucola scherp de parelcouscous op en leg er éen portobello per bord bovenop. Garneer met Parmezaanse kaas.