Gevulde aubergines met rundergehakt en aardappelpartjes

Vlees

Gevulde aubergines met rundergehakt en aardappelpartjes

2 personen

Nodig

2 grote aubergines
200 g aardappelen
2 grote tomaten
1 paprika
½ bosje peterselie
2 uien
2 teentjes knoflook
2 el olie
200 g mager rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
80 gram walnoten
Chilipeper
Gemalen zwarte peper
4 cherrytomaatjes
1 groene peper
150 ml water
Halve eetlepel paprikapuree

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.
Maak de aubergines schoon (verwijder het kroontje niet om de stevigheid te behouden) en snijd in de lengte doormidden.
Boen de aardappelen schoon en snijd in partjes.
Leg de halve aubergines en de aardappelpartjes op het rooster.
Laat de aubergines zacht en de aardappelen gaar worden (ongeveer 30 min).
Maak de tomaten, paprika en peterselie schoon.
Snijd de tomaten en paprika in blokjes.
Hak (of snipper) de peterselie fijn.
Hak (of snipper) de ui en knoflook fijn.
Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui op een middel hoog vuur ca. 3 minuten.
Voeg het  gehakt erbij en bak het gaar en rul.
Doe de tomaat, paprika, peterselie en knoflook erbij en roer de tomatenpuree erdoor.
Schep goed om en verwarm de groente en gehakt nog 5 minuten.
Strooi de gebroken walnoten, chilipeper en de peper erdoor en haal de pan van het vuur.
Maak de cherrytomaatjes en de peper schoon.
Snijd de cherrytomaatjes in tweeën en de peper in dunne reepjes.
Haal de aubergines uit de oven en leg in een ovenschaal.
Haal de aardappelen uit de oven en leg ze in een kleine ovenschaal op bakpapier.
Verdeel het gehakt met een lepel (iets drukkend op de aubergines) over de aubergines en verdeel de cherrytomaatjes en de peperreepjes over de aubergines.
Verwarm het water 1 minuut in de magnetron en roer er de paprikapuree door met een lepel totdat het één geheel is.
Giet het paprikapuree mengsel over de aubergines.
Doe de aubergines in de oven op 200˚C en verwarm nog 10 minuten. Leg de aardappelen de laatste 5 minuten nog (in een  aparte ovenschaal) naast of onder de aubergines zodat ze warm blijven maar niet aanbranden.
Haal de aubergines en aardappelparten na 10 minuten uit de oven en verdeel over 2 borden.
 

Tip

Aubergines hebben een korte bereidingstijd maar je kunt ze niet rauw eten! Dat komt omdat aubergines solanine bevatten. Solanine is een natuurlijke gifstof die maag- en darmklachten kan veroorzaken. Dit is hetzelfde stofje dat ook in aardappelen zit.

Cookies Contact en afspraak