Gevulde eieren

Voor 3-6 personen

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Met deze gevulde eieren maak je zeker indruk tijdens het Paasontbijt! 

Nodig

6 eieren
1 wortel
2 of 3 zwarte olijven, in kleine stukjes
2 theelepels mayonaise
1 theelepel Turkse/Griekse naturel yoghurt
1 halve theelepel mosterd
een halve theelepel kerriepoeder
snufje zout en peper
100 gram gemengde sla

Bereiding

Breng een pannetje water aan de kook. Doe de eieren erin en laat ze ongeveer 10 minuten koken. Snijd ondertussen de wortel in kleine driehoekige stukjes. Snijd ook de olijf in kleine blokjes (je hebt er 12 nodig). Haal de pan van het vuur en giet het water af. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat ze vervolgens even afkoelen. Verwijder voorzichtig de eierschalen en snijd de kop (hoedje) van het ei af met een scherp mes. Verwijder Met een kleine lepel de eidooiers en deze doe je in een kom.
Voeg de mayonaise, yoghurt en mosterd toe in de kom en meng deze goed samen met de eidooiers. Doe er kerriepoeder, zout en peper naar smaak bij en meng het geheel goed.
Doe het mengsel in een spuitzak. Je kunt ook een plastic zakje gebruiken, dan knip je het hoekje eraf.

Maak een bedje van gemengde sla op een diep bord. Vul de eieren voorzichtig met het mengsel en zet de hoedjes erop. Gebruik de driehoekige wortels als snavels en de olijfblokjes als ogen en maak een gezichtje, zoals op de foto.  


Veel plezier en fijne Paasdagen!

Cookies Contact en afspraak