Gevulde volkorenpita's vegakip

(voor 4 gevulde pita's)

Door: Mara Looij

Lekker smikkelen!

Nodig

2 pakjes vegakip (350 gram)
2 eetlepels olijfolie
2 paprika's
1/2 rode ui
1/4 komkommer
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
een bosje verse basilicum
4 volkorenpitabroodjes
zwarte peper

Bereiding

Snijd de vegakip in kleine stukjes. Verhit een koekenpan en doe hierin de olijfolie, bak de vegakip in ongeveer 10 minuten bruin en knapperig. Was en snijd in tussentijd de paprika's in kleine stukjes, de komkommer is dunne plakjes en schil en snijd de (halve) ui in dunne ringetjes. Als de kip bruin en knapperig is, paprika, verse basilicum, mayonaise en mosterd toevoegen. Zet nu het vuur uit. Snijd de pita's doormidden en verwarm ze in de oven of broodrooster. Vul de pita's met het vega kipmengsel en garneer met rode ui en komkommer en bestrooi rijkelijk met zwarte peper. 

Cookies Contact en afspraak